LØRDAG 17. JUNI – Dørene åpner kl 11:00. Festvialen starter kl 12:00.

RETURN

Fire gutter fra Stange gikk sammen og dannet bandet Polish. De øvde i en låve og de forbipasserende likte å innbille seg at det dreide seg om øving til NM i motorsag. Det skulle vise seg i ettertid at dette bandet skulle bli et av Norges best-selgende rockeband gjennom tidene: Return kommer til Morodalsfestivalen 2023!

Return er selve symbolet på åttitallets Norge. Puddelrockerne fra nabokommunen til Nord-Odal tok Norge med storm på slutten av åttitallet, og ga oss monsterhiter som Sing Me A Song, Change the Attitude, Bye Bye Johnny og Can You Forgive Me.
I 1993 tok bandet en pause, men kom i 2000 tilbake med et samlealbum og i 2005 med nytt studioalbum. I 2008 kom enda et samlealbum som også inneholder en DVD med opptak fra en konsert på Hamar i 2007.
Bandets musikkstil har gjennomgått minimal forandring gjennom nesten tre tiår; det har holdt fast ved den typiske 80-tallsrocken, med stort innslag av såkalte powerballads.

Tru’ vi gleder oss til å se Return på scenen igjen under Morodalsfestivalen 2023!

JENNY JENSSEN

Jenny Jenssen kommer tilbake til Nord-Odal for 3. gang og for andre året på rad! Jenny kan se tilbake på en lang og variert musikkarriere der folkeligheten og nærkontakten med publikum går som en rød tråd gjennom alle platene, konsertene og turneene hennes. Jenny er kjent både som frontfigur i gruppen Septimus, soloartist og fra 2019 programleder i radiokanalen P10 Country. Hun har drevet utstrakt turnévirksomhet i Norge og har opptrådt i en rekke TV-produksjoner. Hun deltok i den norske finalen i Melodi Grand Prix i 2007 og i delfinalen 2020. Jenny har solgt over 300 000 plater, mottatt én dobbel platinaplate og fire gullplater!! Hun sprer enorm glede gjennom sin energi på scenen, og vi gleder oss til å ønske henne varmt velkommen på Morodalsfestivalen 17. juni!

SPUTNIK

Mannen. Myten. Legenden. Knut T. Storbukås, bedre kjent som Sputnik er tilbake! Mannen som fikk hele Norge til å ville skilles fra Johanne og åpne sine hjertedører besøker Morodalfestivalen nok en gang lørdag 17.juni.

Fra karrieren som lastebilsjåfør fikk han kallenavnet Sputnik og har siden 1986 vært en aktiv og svært produktiv musiker. Tilnavnet «Sputnik» fikk han fordi han var så rask med lastebilen, etter sigende rakk han tre lass når andre kjørte to!
Sputnik solgte på få år mer enn én million kassetter, satte publikumsrekorder over alt hver han opptrådte, ble kåret til «Årets artist i Norge» i 1990 og kom i Guinness rekordbok i 1993 etter at han gjennomførte 36 opptredener fra Mandal i syd til Tromsø i nord i løpet av 72 timer. I løpet av våren 1990 solgte Sputnik mer enn alle andre norske artister til sammen, noe som nok kommer til å være en uslåelig rekord for all fremtid, i hvert fall i norsk sammenheng!

I dag er Sputnik et symbol på norsk folkelighet. Det er skrevet bok om ham, og han er nevnt fra Stortingets talestol. Statsministeren har gjestet Sputniks hjem, og hvert år kommer tusenvis av interesserte for å besøke hjemmet hans. I likhet med en rekke artister i USA har Sputnik gitt alle som ønsker det, anledning til å se hans store samling av sølv-, gull-, diamant-, og platina-plater samt mye annet fra sin karriere i et «Sputnikmuseum». I 2016 var det seksti år siden Sputnik begynte sin karriere. Hans ferskeste utgivelse er en CD med Hank Williams sanger oversatt til norsk.

Vi gleder oss stort til nok et gjensyn med Sputnik på MF23!

TRASS

I strålende solskinn besøkte TRASS hagen på Prestgarden i fjor sommer. På årets festival entrer de den store festivalscenen. Det drammensbaserte rockebandet er herlig rufsete og ukorrekte, og vet hvordan de skal få lokket frem både smil, latter og bevegelse. Dette er utvilsomt musikk som slår, både hos barn og voksne. Vi gleder oss til å rocke sammen med TRASS igjen 17. juni!

FREDRIK AMADEUS

Denne gutten har stått på scenen på Morodalsfestivalen tidligere, i år er han tilbake! Han har blitt eldre siden sist og har utviklet seg stemmemessig og ikke minst som artist. Vi så ham sist som finalist i årets sesong av «The Voice» på Tv2, så vi gleder oss alle til å høre sambygdingen Fredrik Amadeus på årets festival!

DISSIMILIS

Dissimilis arbeider for at mennesker med utviklingshemming og funksjonsnedsettelser skal ha en plass i det kulturelle samfunnet som likestilte utøvere og mennesker. Med dette vil de bidra til et rikere menneskesyn og et mer åpent og tolerant samfunn. Dissimilis regner bandvirksomhet for å være selve grunnsteinen. I 1982 startet Kai Zahl band for sin sønn Børge og vennene hans. 41 år senere har Dissimilis gjort seg mange erfaringer med det å starte opp og å spille i band. Bandene på Dissimilis rocker hardere enn noen sinne, noe som bare må oppleves her på Morodalsfestivalen 2023!