LØRDAG 18. JUNI

HAGLE

Country-rap bandet Hagle kom som et skudd ut fra Indre Østfold på tampen av 2020. De nybakte Spellemannsprisvinnerne for 2021 i kategorien «Festmusikk» gjester Morodlasfestvalen for første gang, og låtene handler om rånemiljøet og den lokale bygdekulturen der de vokste opp, og samtlige av Hagle sine singler har klatret høyt på listene i Norge. Deres unike blanding av banjo, fele og rap har blitt omfavnet av hele Norge og bandets to første singler ble plukket opp av NRK-serien Rådebank. Soundet deres blander 808-trommer og banjo, med tekster inspirert av lokal rånekultur. Karakteristisk for deres låter er deres bruk av dialekt og beskrivelsen av livet på et lite tettsted.

To av deres låter, «Traktor» og «Født til å ragge», ble brukt i andre sesong av NRK-serien Rådebank. I sin anmeldelse av låten «Ærmen i kærmen» ga VG låten terningkast 5, og trakk frem kombinasjonen av instrumenter med «noe av de mer fengende beatsene i sjangeren» samt at duoen klarte å «hundre prosent omfavne egen dialekt».

Vi gleder oss stort til å bli bedre kjent med gutta i Hagle på MF22!

HANNE METTE BAND

MF22 er stolt over å få besøk av Hanne Mette Band under årets festival. Hanne Mette er tidligere vinner av Spellemannsprisen 2013 i klassen «årets danseband».

Hanne Mette Band har sitt utspring i Våler i Solør som for første gang så dagens lys i april 2012. Vokalisten Hanne Mette har gitt ut 2 plater, som har resultert i til sammen 3 nominasjoner og 1 Spellemannpris.

Hanne Mette Band er publikumsvennlig, nyskapende og kvalitetsbevisst. Bandet gleder seg stort over den stadig voksende fanskaren som møter dem på dansefester og konserter rundt om kring i landet. De har en tilhengerskare som omfatter folk i absolutt alle aldre og har et repertoar som når både et yngre og eldre publikum.

Bandet står på scenen under MF22, og vi ser frem til feiende flott musikk fra et av norges beste danseband!

POLYESTER

Polyester er bandet for deg som har sans for sprudlende musikalitet! Bandet serverer alt fra svenske klassikere fra ABBA og Carola, sydlandske rytmer, 70-talls disco og pompøs 80-talls pop. De har en unik evne til å treffe godfoten til alle, og leverer låter fra artister som Whitney Houston, Michael Jackson, Kool and the Gang og medlyer fra Grease, Dirty Dancing med mer. Du går med andre ord ikke hjem fra en konsert med Polyester uten å ha sunget og danset til sanger nettop du har et forhold til. Morodalsfestivalen er lovet en fantastisk stjernepose av låter som vil glede både den danseglade og den lyttende.

Vi gleder oss til nok et gjensyn med Polyester på utescena vår under MF22!

JENNY JENSSEN

Jenny Jenssen kommer tilbake til Nord-Odal og er klar for scenen på årets festival! Jenny kan se tilbake på en lang og variert musikkarriere der folkeligheten og nærkontakten med publikum går som en rød tråd gjennom alle platene, konsertene og turneene hennes. Hun sprer enorm glede gjennom sin energi på scenen. Vi gleder oss til å ønske henne varmt velkommen på Morodalsfestivalen 18. juni!

RUNAR MICHEL

Det meste handler om musikk i livet til Runar Michel. Han skriver og fremfører egne låter, og har hatt mange spillejobber rundt omkring i Norge siden han lærte seg å spille gitar allerede på barneskolen. Han ble også plukket ut til å synge under European Song Festival i 2014. – Musikken gir meg kraft til å leve, og jeg er veldig glad for alt den gir meg, sier den glade artisten.

Endelig blir Runar Michel å se på utescena på MF22; dette gleder vi oss til!