FREDAG 12. JUNI

Mr. RAY

Ta med deg venner og familie til Milepelen fredag kveld – da blir det live musikk med Mr. Ray!
Mr. Ray eller Ray Vidar Moen kommer fra Kjellmyra i Solør.

Han er pr. dags dato den mest livespillende artisten i Norge med over 200 spillejobber i året. Mr. Ray har i løpet av 2018 passert 8000 spillejobber på sine 40 år som artist.
Han jobber over hele landet, samt Tyrkia, Thailand, Spania og Sverige, og har også et tett samarbeidet med Tore Halvorsen (Ole Ivars) og Odd Arne Sørensen (Ingemars).

LØRDAG 13. JUNI

FREDDY KALAS

Drammens store sønn Fredrik Auke, bedre kjent under artistnavnet Freddy Kalas, har de siste årene tatt Norge med storm! Med sine ekstremt fengende og populære allsanglåter garanterer han god stemning under MF20! Den selverklærte “Sjefen for Fest” har en visjon om å spre glede gjennom sin musikk og vi gleder oss til en fest uten om det vanlige på når Freddy står på scenen den 13.juni.

Da Freddy Kalas debuterte for første gang som soloartist i romjula 2014 med låten “Pinne for landet” hadde hans stemme allerede blitt hørt millioner av ganger. Det store gjennombruddet som soloartist kom i 2015 da han var den 3. mest strømmede norske artisten i Norge, kun slått av Broiler og Kygo. Siden den gang har det gått slag i slag med bl.a. den nye juleslageren “Hey Ho” til energiske “Feel Da Rush” og sommerhiten “Jovial”, som alle toppet hitlistene.

Freddy Kalas har toppet salgslistene i Norge flere ganger, spilt på VG-lista, Spellemann, Allsang På Grensen, vært nominert som “årets låt” hos Spellemann (2016) m.m. og nå er han endelig klar for å sette Nord-Odal og MF20 på hodet!

HANNE METTE BAND

MF20 er stolt over å få besøk av Hanne Mette Band under årets festival. Hanne Mette er tidligere vinner av Spellemannsprisen 2013 i klassen «årets danseband».

Hanne Mette Band har sitt utspring i Våler i Solør som for første gang så dagens lys i april 2012. Vokalisten Hanne Mette har gitt ut 2 plater, som har resultert i til sammen 3 nominasjoner og 1 Spellemannpris.

Hanne Mette Band er publikumsvennlig, nyskapende og kvalitetsbevisst. Bandet gleder seg stort over den stadig voksende fanskaren som møter dem på dansefester og konserter rundt om kring i landet. De har en tilhengerskare som omfatter folk i absolutt alle aldre og har et repertoar som når både et yngre og eldre publikum.

Bandet står på scenen under MF20, og vi ser frem til feiende flott musikk fra et av norges beste danseband!

ILA AUTO

Årets andre Spellemann-artist i år er Ila Auto. Her får vi høre ektespiller bluegrass med elementer av popmusikk, visesang og rock and roll. Dette er selve lokomotivet i norsk bluegrass, og det er få band som kan matche energien deres på scena. Bandet har rykte på seg for alltid å gi publikum noe ekstra. En humørfylt festbombe, enten de spiller for voksne eller barn.
I 2019 gikk gutta i studio igjen for å begynne innspillingen av et nytt album. Plata er ventet i starten av 2020, og vi får garantert høre mye fra det nye albumet på MF20!

HILLJACKS

Hilljacks har stormet frem de siste årene og gjort seg kraftig bemerket i Europeiske countrymiljøet etter flere opptredener på større festivaler som Countryfestivalen i Skjåk, Countryfestivalen i Seljord, Lofoten Countryfestival, Gausdal-festivalen, Jonsokdansen m.fl og fortsetter i uforandret tempo i 2020 med nye opptredener i både inn og utland, og besøker for første gang Morodalsfestivalen.

Hilljacks spiller og skriver trad country, og har en balansert blanding av egne låter og kjente coverlåter. I 2019 kom bandet med sitt første album med kun egne låter ved navnet «Country To The Bone» og det foreligger planer for flere singler og mulige album i fremtiden.

MF20 gleder seg stort til å ta i mot det urbane bygdebandet fra Øvre Romerike den 13.juni!

SPUTNIK

Mannen. Myten. Legenden. Knut T. Storbukås, bedre kjent som Sputnik er tilbake! Mannen som fikk hele Norge til å ville skilles fra Johanne og åpne sine hjertedører besøker Morodalfestivalen nok en gang, og åpner ballet på MF20 lørdag 13.juni.

Fra karrieren som lastebilsjåfør fikk han kallenavnet Sputnik og har siden 1986 vært en aktiv og svært produktiv musiker. Tilnavnet «Sputnik» fikk han fordi han var så rask med lastebilen, etter sigende rakk han tre lass når andre kjørte to!
Sputnik solgte på få år mer enn én million kassetter, satte publikumsrekorder over alt hver han opptrådte, ble kåret til «Årets artist i Norge» i 1990 og kom i Guinness rekordbok i 1993 etter at han gjennomførte 36 opptredener fra Mandal i syd til Tromsø i nord i løpet av 72 timer. I løpet av våren 1990 solgte Sputnik mer enn alle andre norske artister til sammen, noe som nok kommer til å være en uslåelig rekord for all fremtid, i hvert fall i norsk sammenheng!

I dag er Sputnik et symbol på norsk folkelighet. Det er skrevet bok om ham, og han er nevnt fra Stortingets talestol. Statsministeren har gjestet Sputniks hjem, og hvert år kommer tusenvis av interesserte for å besøke hjemmet hans. I likhet med en rekke artister i USA har Sputnik gitt alle som ønsker det, anledning til å se hans store samling av sølv-, gull-, diamant-, og platina-plater samt mye annet fra sin karriere i et «Sputnikmuseum». I 2016 var det seksti år siden Sputnik begynte sin karriere. Hans ferskeste utgivelse er en CD med Hank Williams sanger oversatt til norsk.

Vi gleder oss stort til nok et gjensyn med Sputnik på MF20!

SØNDAG 14, JUNI – Bigdepride

KEiiNO

MGP-vinnerne KEiiNO (uttales [kæɪˈnoː]), tilsvarende sisteleddet av Kautokeino kommer til Bigdepride 20! At Europa liker miksen av elektronisk pop og joik ble ganske så klart da KEiiNO fikk flest publikumsstemmer i 2019-utgaven av ESC. I Norge har de toppet VG-lista og nådd 3-plassen på de offisielle radiolistene. «Spirit in the Sky» har blitt streamet over 21 millioner ganger, vært på hitlistene i flere Europeiske land og vært nr. 2 på Spotify sin viral-chart og nr. 10 på iTunes global chart.

Etter suksessen i Eurovision har KEiiNO sluppet tre singler; Praying, Vill Ha Dig og Shallow – sistnevnte er en dansbar versjon av Lady Gaga’s monsterhit.

Søndag 14.juni spiller KEiiNO egne låter og utvalgte coverlåter de har «KEiiNOfisert», og det medfører stor fare for både allsang og alljoik når gruppa entrer scenen som headliner under Bigdepride 20.

BIGDEPRIDE 20

Dette vil være en fest hvor vi har fokus på skeiv kjærlighet og mangfold!

Alle har lov til å være akkurat den de er. Vi skal stå sammen i kampen om like rettigheter og solidaritet. Uavhengig av seksualitet, identitet, kjønnsuttrykk og livsstil bør vi stå sammen. Vi vet at diskriminering, vold og brudd på menneskerettighetene er et stort problem i samfunnet, og dette bør angå oss alle.

  • Det vil bli en festfylt dag med et spennende program med et viktig budskap. Vi kan friste med parade, musikk, moro og spennende gjester!
  • Dette er et gratis arrangement åpent for alle.
  • Ikke gå glipp av denne muligheten til å vise sambygdinger og alle andre at vi bryr oss om hverandre og at kjærlighet=kjærlighet!
  • Bli med oss på Bigdepride søndag 14.juni!